Frietrock Metal Fest

Frietrock Metal Fest

Frietrock Metal Fest

Easily customize your share description with the Shindig theme!

Over ons

Frietrock is ontstaan toen de dieren nog spraken… In die tijd gingen Inge en Jan graag naar festivals, maar ze hielden ook van hun frituur en hun klanten. Jan sprak daarom de wijzen woorden: “Als wij niet naar de festivals kunnen, dan laat ik het festival naar hier komen!“. Enter Frietrock.

De eerste edities waren letterlijk in d’n hof van Frituur Den Horst. Partytentje, bierbakken met een paar planken als podium, en hup met de geit. Geen gezever, spelen!
Al snel waren er zoveel bands die op Frietrock wilde spelen dat de tent groter werd, daarna een tweede tent met tweede podum, …

Weg van Den Horst
In 2016 verkochten Inge en Jan de frituur, maar Frietrock mocht niet stoppen! We vonden een nieuwe locatie op de parking van de lokale voetbalclub FC Schoonbroek. Hier werkten we met 1 grotere tent en een groot podium dat in 2 werd verdeeld. De éne band was aan het spelen, terwijl de vorige afbrak en volgende kon opbouwen.
Het jaar daarna verhuisden we naar de grens van Retie en Oud-Turnhout, naar de terreinen van de hondenschool De Patrouillehond. 2017 was ook het eerste jaar dat we met een buitenpodium – The Battlefield – en een podium in onze festivaltent – The Bunker – werkten. 2017 was ook de eerste editie van Frietrock met een camping. Jaja, het kindje van Inge en Jan werd stilaan een stevige jonge knaap 🙂

Hoendergaarsen
2019 bleek het laatste jaar aan de Patrouillehond. We ontgroeiden het terrein daar en moesten uitkijken naar een grotere locatie.
Covid maakte het ons ambetant in 2020, maar gaf ons ook de tijd om met de eigenaars van de weide op de Hoendergaarsen in Arendonk te praten. Zij, samen met de buurtbewoners waren enthousiast over een festivalleke in hun buurt.
Editie 2021 was er ééntje om niet te vergeten. Het Corona-virus was nog volop in actie, maar… Goed dat we de moed erin gehouden hadden, onze voorbereiding hadden we toch maar gedaan, just in case. Bands waren gecontacteerd en vastgelegd, just in case. Partners aangesproken zodat alle materiaal beschikbaar was, just in case…
Pas een kleine maand op voorhand kregen we het groene licht van de burgemeester van Arendonk: Frietrock kon doorgaan! Het zei met stevige restricties rond Covid-19, want dat beestje kon serieus roet in het eten gooien. Iedereen met mondmasker, tafeltjes per bubble, verplichte registratie (dus niet meer zonder inkomcontrole)…
Hoezee, 2 weken op voorhand daarenboven de toelating gekregen om “Covid-Safe” festival te mogen zijn, dus iedereen die kon aantonen dat’ie gevaccineerd was of een negatieve test had, mocht zonder mondmaskers en zonder restricties komen feesten op Frietrock; het eerste festival in de ruime omgeving in zowat 2 jaar én het eerste event in de ruime omgeving dat dit mocht zonder die vervelende 1.5m en mondmaskertjes! 1500 gelukkige bezoekers, 39 gelukkige bands, 100 gelukkige vrijwilligers. One big happy Frietrock family!

Zwarte sneeuw, maar als je deze familie kent…
In maart 2022 slaat het noodlot toe voor onze Frietrock-familie, in het bijzonder voor Inge en haar familie. Jan overlijdt. Iedereen stil. Niemand die dit kon geloven. Maar wat doet een familie dan? We zijn samengekomen, hebben elkaar gesteund, hebben elkaar erdoor gesleurd. Voor onze Jan. Voor d’n Hammerguy.Dankzij de moed, de samenhorigheid en de wetenschap dat Jan wilde dat Frietrock doorging, hebben we FMF22 toch rondgekregen. Met veel traantjes, knuffels en veel naar boven kijken. Jan zag dat het goed was.

Zo goed, dat we er lekker mee doordoen. Editie FMF23, here we come!!

Groetjes,
Inge, Gutte & Aagje
Het bestuur

XXL Sponsors